Mách bạn 14 tính năng hay trên iPhone không phải ai cũng biết – Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Përveç veçorive bazë, iPhone ka ende shumë mistere që jo të gjithë i dinë dhe i përdorin me kompetencë. Prandaj, në këtë artikull do t’ju tregoj 14 veçori të dobishme në iPhone për t’ju shërbyer mirë nevojave tuaja!

Nëse iPhone juaj është befas i vrullshëm/i vonuar, ka shumë të ngjarë kujtesa është plot dhe është pothuajse e pamundur të ngarkosh aplikacionet që funksionojnë në pajisje. Prandaj, për të kapërcyer këtë situatë, përdoruesit duhet të çlirojnë RAM sipas udhëzimeve të mëposhtme:

Bëjeni duke: Shtypni dhe mbani butonin e energjisë derisa të shfaqet ekrani i telefonit Rrëshqiteni për të çaktivizuar > Çelësi i lëshimit Burimi dhe mbani shtypur butonin Home.Atëherë telefoni do pulson për disa sekonda pastaj kthehuni në ekranin bazë, RAM-i në pajisje është çliruar plotësisht.

Kombinimi
Kombinimi i “butonave” çliron RAM-in

Nëse nuk dëshironi që të tjerët ta dinë se po bëni një video ose po i fotografoni.

Bëjeni duke:

Hapi 1: Shtypni butonin e ndezjes > Zvarritni dhe lëshoni ikonën e kamerës në këndin e poshtëm djathtas të ekranit deri në gjysmë të rrugës, ndërsa mbani gishtin në modalitetin e mesit > Kalo modalitetin e fotografisë në video.

Hapi 2: Shtypni butonin Home 3 herë > Mbajeni gishtin të palëvizur në gjysmën e rrëshqitësit derisa iPhone të fikë ekranin. Kështu që ju keni aktivizuar me sukses regjistrimin e fshehur të videos kur mbyllni ekranin.

Regjistroni video të fshehura kur ekrani është i kyçur
Regjistroni video të fshehura kur ekrani është i kyçur

Gjatë llogaritjes në iPhone tuaj duke përdorur aplikacionin e para-instaluar të kalkulatorit. Nëse zbuloni se 1 ose më shumë numra janë të gabuar, mos nxitoni të fshini për të manipuluar përsëri, përkundrazi lëvizni gishtin afër numrit të gabuar më pas. rrëshqisni majtas ose djathtas për të fshirë numrin e mëparshëm.

Fshini shpejt shifrat e gabuara kur punoni në aplikacionet e kalkulatorit
Fshini shpejt shifrat e gabuara kur punoni në aplikacionet e kalkulatorit

Gjatë funksionimit të përdoruesit, duke kërkuar për informacione në pajisjen iPhone, ju keni klikuar aksidentalisht për të mbyllur një skedë të caktuar Safari dhe nuk dini si ta rikuperoni. Më pas shtypni shpejt dhe mbajeni simboli “+” në fund të ekranit për të rihapur skedën e humbur.

Rivendos skedat e mbyllura Safari
Rivendos skedat e mbyllura Safari

Përdoruesit duan të kërkojnë një adresë në Google Maps për lehtësi gjatë udhëtimit, por nuk ka rrjet.

Tham Khảo Thêm:  iPad Pro M2 2022 ra mắt: Chip M2 cực mạnh, cải tiến Apple Pencil và Wi-Fi 6E - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Hapi 1: Zgjidhni zonën që dëshironi të kërkoni për adresën > shkruani “Ok Maps” në shiritin e kërkimit (Kërko këtu).

Zgjidhni zonën që dëshironi të kërkoni për adresën > shkruani ” title=”Zgjidhni zonën që dëshironi të kërkoni për adresën > shkruani “/></figure>
<p><strong>Hapi 2:</strong> Një tabelë buletini <strong>Shkarkoni këtë zonë</strong> (Shkarkoni këtë zonë) > zgjidhni <strong>SHKARKO.</strong></p>
<div class=
Një tabelë njoftimesh Shkarkoni këtë zonë (Shkarko këtë zonë) > zgjidhni SHKARKO.” title=”Një tabelë njoftimesh Shkarkoni këtë zonë (Shkarko këtë zonë) > zgjidhni SHKARKO.”/></figure>
</div>
<p><strong>Hapi 3:</strong> Pasi shkarkimi të përfundojë, mund të shkoni te <strong>Menu </strong>të aplikacionit për të rishikuar zonën e adresës që sapo keni ruajtur pa u lidhur me rrjetin. Ti zgjedh <strong>Zonat jashtë linje </strong>(Zonat jashtë linje).</p>
<figure class= Pas përfundimit të shkarkimit, mund të shkoni te seksioni i Menysë së aplikacionit për të rishikuar zonën e adresës që sapo keni ruajtur pa u lidhur me rrjetin. Ju zgjidhni zonat jashtë linje.

Ky është një veçori interesante që ndihmon iPhone-in të përdorë automatikisht të dhënat ndihmëse të rrjetit kur lidhja juaj Wi-Fi ka probleme me funksionimin e paqëndrueshëm ose shpejtësinë e ngadaltë.

Bëjeni duke: Hyni Vendosja > Kliko zgjidh Të dhënat e rrjetit > Kliko zgjidh Asistent Wi-Fi aktivizoni këtë veçori.

Përmirësoni shpejtësinë Wi-Fi në iPhone

Shkëlqimi i ekranit në iPhone është shumë i ndritshëm, mund të zbatoni udhëzimet e mëposhtme për të aktivizuar ndriçimin jashtëzakonisht të ulët në ekran: një

Bëjeni duke:

Hapi 1: Hapur Vendosja > Hap artikullin Aksesueshmëria > Zgjidhni Madhësia e ekranit dhe fontit.

Ulni ndriçimin e iPhone në nivele jashtëzakonisht të ulëta

Hapi 2: Zvarriteni në fund, vendosni këtë rrëshqitës në vlerën minimale.

Lëvizni poshtë, në seksionin Auto Brightness klikoni çelësin për ta çaktivizuar.

Softueri i skanerit të kodeve për t’i shërbyer nevojave të përdoruesve për të skanuar kodet.

Bëjeni duke: Hapni aplikacionin > Futni kodin e skanimit, pajisja do ta kapë automatikisht kodin dhe do të kalojë menjëherë në faqen Safari për ta përdorur atë.

Hapni aplikacionin > Futni kodin e skanimit, pajisja do ta kapë automatikisht kodin dhe do të kalojë menjëherë në faqen Safari për ta përdorur atë.” title=”Hapni aplikacionin > Futni kodin e skanimit, pajisja do ta kapë automatikisht kodin dhe do të kalojë menjëherë në faqen Safari për ta përdorur atë.”/></figure>
<p>Zmadhuesit përdoren në rastin e zmadhimit të simboleve në artikujt e përdorimit të përditshëm, duke zmadhuar tekstin në dokumente letre që nuk mund t’i shihni qartë.</p>
<p><strong>Bëjeni duke:</strong></p>
<p><strong>Hapi 1: </strong>Hyni <strong>Vendosja </strong>> Shkoni te Qendra e Kontrollit > Zgjidhni Hap<strong> Xham zmadhues </strong>>Trokitni lehtë mbi shenjën plus për ta shtuar.</p>
<figure class=Shkoni te Cilësimet > Shkoni te Qendra e Kontrollit > Zgjidhni për të hapur zmadhuesin > trokitni lehtë mbi shenjën plus për ta shtuar.” title=”Shkoni te Cilësimet > Shkoni te Qendra e Kontrollit > Zgjidhni për të hapur zmadhuesin > trokitni lehtë mbi shenjën plus për ta shtuar.”/></figure>
<p><strong>Hapi 2:</strong> Ju rrëshqitni poshtë në këndin e djathtë të ekranit për t’u shfaqur <strong>Qendra e Kontrollit</strong> > zgjidhni ikonën <strong>Xham zmadhues </strong>dhe filloni të përdorni.</p>
<figure class=Ju rrëshqitni poshtë në këndin e djathtë të ekranit për të shfaqur Qendrën e Kontrollit > zgjidhni ikonën Zmadhues dhe filloni ta përdorni.” title=”Ju rrëshqitni poshtë në këndin e djathtë të ekranit për të shfaqur Qendrën e Kontrollit > zgjidhni ikonën Zmadhues dhe filloni ta përdorni.”/></figure>
<p>iPhone juaj është i pajisur me teknologjinë AirPrint dhe funksioni e mbështet dhe e kryen punën.</p>
<p><strong>Bëjeni duke:</strong></p>
<p><strong>Hapi 1: </strong>Në skedarët e tekstit, dokumentet ose lajmet, klikoni ikonën <strong>Shpërndaje </strong>në cep të ekranit > Zvarritni poshtë <strong>zgjidhni Print</strong>.</p>
<div style=
Tham Khảo Thêm:  Windows 11 gây nóng máy? Đây là 3 cách giải quyết vấn đề nhanh chóng cho bạn - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ
Në skedarët e tekstit, dokumentet ose lajmet, klikoni ikonën Share në cep të ekranit > Lëvizni poshtë dhe zgjidhni Printo.” title=”Në skedarët e tekstit, dokumentet ose lajmet, klikoni ikonën Share në cep të ekranit > Lëvizni poshtë dhe zgjidhni Printo.”/></figure>
<p><strong>Hapi 2:</strong> Zgjidhni <strong>printer</strong> > Numri i kopjeve që dëshironi dhe imazhi më poshtë tregon printimin e mostrës. Kliko Print për të filluar.</p>
<figure class=Zgjidhni printerin > Numri i kopjeve që dëshironi dhe imazhi më poshtë tregon mostrën e printimit. Kliko Print për të filluar.” title=”Zgjidhni printerin > Numri i kopjeve që dëshironi dhe imazhi më poshtë tregon mostrën e printimit. Kliko Print për të filluar.”/></figure>
<p><strong>Hapi 3:</strong> Ne kete moment <strong>Qendra e printimit</strong> u hap > Trokit për të hyrë. Këtu do të shfaqet dokumenti që po printoni, sipas radhës së printimit. Mund të klikoni në çdo skedar për të parë më shumë detaje ose për të anuluar punën e printimit.</p>
<figure class= Tani Qendra e Printimit është e hapur > Kliko për të hyrë” title=” Tani Qendra e Printimit është e hapur > Kliko për të hyrë”/></figure>
<p>Tipari i Testit në terren është një veçori që shfaq sinjalet e qelizave dhe lexon të dhënat rreth kullave celulare. Kjo veçori funksionon <strong>kontrolloni fuqinë e sinjalit celular</strong> në iPhone me parametra dBm, në vend që thjesht të shikoni shiritin e valëve në cep të ekranit.</p>
<p><strong>Bëjeni duke: </strong>Shkoni në tastierë dhe futni sekuencën e numrave <strong>*3001#12345#* </strong>> Shtypni butonin <strong>Thirrni </strong>> Ekrani tregon menjëherë një numër negativ pranë emrit të rrjetit tuaj celular.</p>
<figure class=Testi në terren - Shfaq sinjalin e qelizës

Një numër prej pesë më afër -90 do të konsiderohet një sinjal i mirë dhe një numër më afër -120 do të konsiderohet një sinjal i dobët.

Një numër prej pesë më afër -90 do të konsiderohet një sinjal i mirë dhe një numër më afër -120 do të konsiderohet një sinjal i dobët.

Dëshironi të kontrolloni sigurinë e rrjetit dhe fjalëkalimin Wifi në pajisje, shikoni udhëzimet më poshtë:

Bëjeni duke:

Hapi 1: Shkoni në Vendosja në telefon > trokitni lehtë mbi zgjidhni artikullin Pika e nxehtë personale.

Shkoni te Cilësimet në telefonin tuaj > klikoni në Personal Hotspot.” title=”Shkoni te Cilësimet në telefonin tuaj > klikoni në Personal Hotspot.”/></figure>
<p><strong>shënim</strong>: Për të përdorur funksionin Personal Hotspot, duhet të abonoheni në operatorët 3G, 4G dhe të aktivizoni 3G, 4G.</p>
<p><strong>Hapi 2:</strong> Seksioni <strong>Lejo </strong>dikush tjetër është i lidhur, kthejeni shiritin e statusit në <strong>drejtë</strong> për të aktivizuar këtë veçori.</p>
<div class=
Në seksionin Lejo të tjerët të lidhen, lëvizni shiritin e statusit në të djathtë për të aktivizuar këtë veçori.

Hapi 3: Më pas, do të shfaqet fjalëkalimi Wifi, ju mund ta kopjoni këtë fjalëkalim dhe ta ndani me të tjerët në mënyrë që ata të ndajnë internetin me ju.

Më pas, do të shfaqet fjalëkalimi Wifi, ju mund ta kopjoni këtë fjalëkalim dhe ta ndani me të tjerët në mënyrë që ata të ndajnë internetin me ju.

Për të fshehur fotot private në pajisjet iOS, bëni duke:

Hapi 1: Zgjidhni fotot që ju nevojiten > Prekni ikonën Shpërndaje në këndin e poshtëm majtas > Zgjidh Fshih.

Zgjidhni fotot që ju nevojiten > Klikoni ikonën Share në këndin e poshtëm të majtë > Zgjidhni Hide.” title=”Zgjidhni fotot që ju nevojiten > Klikoni ikonën Share në këndin e poshtëm të majtë > Zgjidhni Hide.”/></figure>
<p>Megjithatë, kjo nuk është bërë domosdoshmërisht, sepse seksioni i albumit të fshehur do të shfaqet akoma më poshtë.</p>
<div style=
Tham Khảo Thêm:  Cách khắc phục lỗi Windows 11 bị màn hình đen cực hay và hiệu quả, xem ngay để giải quyết vấn đề ngay lập tức - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ
Megjithatë, kjo nuk është bërë domosdoshmërisht, sepse seksioni i albumit të fshehur do të shfaqet akoma më poshtë.

Hapi 2: Vazhdoni më tej Vendosja > Zgjidhni Imazhi > Zgjidh artikullin jashtë Albumi i fshehur.

Kjo gjithashtu do të fshehë albumin e fshehur. Për të parë fotot, do t’ju duhet të shkoni te cilësimet për të aktivizuar albumet e fshehura përpara se të mund të përdorni sërish fotot e fshehura. Kjo kërkon pak kohë, por patjetër do të sigurojë sigurinë e fotove tuaja private.

Vazhdoni te Cilësimet > Zgjidhni Fotografitë > Zgjidh për të çaktivizuar Albumet e fshehura. ” title=”Vazhdoni te Cilësimet > Zgjidhni Fotografitë > Zgjidh për të çaktivizuar Albumet e fshehura. “/></figure>
<p>Përdoruesit mund të kontrollojnë Sound Hapësinor dhe gjurmimin e kokës për çdo aplikacion të mbështetur në Qendrën e Kontrollit. (Kërkon iOS 15.1, iPadOS 15.1 ose më vonë).</p>
<p><strong>Bëjeni duke:</strong></p>
<p><strong>Hapi 1:</strong> Vendosni AirPods tuaj dhe sigurohuni që ato të jenë të lidhura me pajisjen tuaj.</p>
<p><strong>Hapi 2:</strong> Hapur<strong> Qendra e Kontrollit </strong>> Shtypni dhe mbani shtypur<strong> Kontrolli i volumit </strong>> prek <strong>Tingulli i hapësirës</strong> në të djathtën e poshtme.</p>
<p><strong>Hapi 3: </strong>Prekni një nga opsionet e mëposhtme:</p>
<ul>
<li><strong>Fike: </strong>Çaktivizo gjurmimin e zërit hapësinor dhe lëvizjen e kokës.</li>
<li><strong>E përhershme: </strong>Aktivizo zërin hapësinor pa gjurmim të kokës.</li>
<li><strong>Më të ndjekurat: </strong>Aktivizo gjurmimin e zërit hapësinor dhe të lëvizjes së kokës. Ky opsion lejon që tingulli të ndjekë lëvizjet e kokës.</li>
</ul>
<p>Cilësimet e zgjedhura të zërit hapësinor ruhen dhe zbatohen automatikisht herën tjetër kur përdorni aplikacionin.</p>
<p><strong>Për shembull: </strong>Nëse prekni Fixed gjatë dëgjimit të një kënge në Apple Music, cilësimi Fixed përdoret automatikisht herën tjetër kur e luani këngën në Apple Music.</p>
<figure class=Tingulli i hapësirës

Vetëm tani, artikulli i mësipërm ju ka treguar 14 veçori të mira në iPhone që jo të gjithë i dinë. Shpresoj se artikulli do t’ju ndihmojë. Faleminderit për shikimin e artikullit.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Mách bạn 14 tính năng hay trên iPhone không phải ai cũng biết – Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2023 Chaolua TV - WordPress Theme by WPEnjoy