Kinh nghiệm mua điện thoại cũ đúng chuẩn, để mua được sản phẩm tốt nhất – Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Telefon i vjetër është zgjedhja e shumë njerëzve kur vendosin të blejnë telefon Aktualisht. Nëse jeni një person pa përvojë në blerjen e telefonave të përdorur, artikulli i mëposhtëm do t’jua bëjë më të lehtë zgjedhjen dhe blerjen e telefonit më të mirë të përdorur për ju.

Si telefonat e rinj kuptohen si produkte si të reja, të bukura në pamje dhe nuk është zëvendësuar apo riparuar çdo komponent të brendshëm. Ashtu si Telefonat e rinj ndahen në shumë lloje dhe kanë çmime të ndryshme në varësi të gjendjes së pamjes së makinës.

  • Mallra si të reja 99%: Këta janë telefona që janë përdorur vetëm 2-3 herë, të paprekur, të pa riparuar dhe kanë ende një periudhë të gjatë garancie.
  • Mallra si të reja 97 – 98%: Makinë e përdorur 1-3 muaj. Pamja ka disa gërvishtje të vogla, të parëndësishme, komponentët e brendshëm janë të paprekur, nuk riparohen apo zëvendësohen.
  • Si mallra të reja nën 95%: Makina është përdorur për më shumë se 1 vit, pamja është e gërvishtur dhe e degraduar keq.

Avantazhi më i madh i artikujve të telefonit Like New, nëse i blini në dyqane me reputacion, është se ato janë ende Pastërti e garantuarmakina nuk eshte çmontuar per riparim, duket si e re dhe sidomos ka cmim te lire.

Telefoni si i ri ka të njëjtën cilësi si i ri, çmim i lirë
Ashtu si telefonat e rinj kanë të njëjtën cilësi si të rinjtë, çmime të lira

Telefonat e integruar janë makina që duken po aq të mira sa të reja sepse janë përdorur Zëvendësoni shumicën e pjesëve. Disa lloje të telefonave të integruar ende ruajnë të njëjtët komponentë si: kamera, kryesore, ekran… zëvendësoni vetëm disa pjesë të parëndësishme si kutia ose altoparlantët.

Megjithatë, ka edhe shumë raste kur telefoni i integruar pothuajse ruan vetëm pjesën kryesore, shumica e pjesëve të tjera janë zëvendësuar. Kur blini këtë produkt, telefoni do të degradohet shumë shpejt për shkak të pjesëve të këmbimit me cilësi të dobët.

Duhet të shmangni zgjedhjen për të blerë një telefon fals, sepse është i vështirë për t’u kontrolluar dhe është e pamundur të garantohet cilësia e pajisjes, edhe pse çmimi i tyre është shumë i lirë.

Telefon i ndërtuar me cilësi të dobët
Telefoni ka një pamje të bukur, por cilësia nuk është e garantuar

Telefonat me kthim garancie, janë pajisje që përdoruesit i blejnë dhe i përdorin por ndihen të pakënaqur ose për ndonjë arsye i kthejnë ose i shesin në vetë dyqanin. Kanë dy raste Më shpesh hasen si më poshtë:

Telefoni nuk ka asnjë problem, përdoruesi kthen të gjithë produktin pasi në momentin e blerjes duke përfshirë kutinë dhe aksesorët shoqërues, klienti do të duhet të paguajë një tarifë për të marrë një rimbursim ose për të ndryshuar telefonin.të tjera.

Në këtë kohë, dyqanet e elektronikës dhe supermarketet do të rifreskojnë të gjitha produktet, duke përfshirë aksesorët si: kufje, kabllo karikimi dhe rivendosni periudhën e garancisë. Pas kësaj, makina do të rishitet me një çmim më të lirë.

Telefonat e kthyer shiten me çmim më të lirë se të rinjtë
Telefonat e shkëmbyer mund të rishiten në dyqane me një çmim më të lirë se të rinjtë

Rasti i dytë, është produkti dështimi i harduerit për shkak të prodhuesit. Klientët do të mund të shkëmbejnë me një makinë tjetër të të njëjtit lloj dhe nuk do të duhet të kompensojnë asnjë kosto (në varësi të politikës së shitjes në çdo vend).

Tham Khảo Thêm:  5 lý do khiến bạn nâng cấp lên MacBook Pro 2023 - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Këto makina të tërhequra do të dërgohen për riparim garancie, më pas do të rishiten si makineri këmbyese. Këto makina mund të mos kenë komplet të mjaftueshëm komplet, kutia ose aksesorët e saj mund të humbasin.

Periudha e garancisë për këto produkte me defekt do të jetë gjithashtu më e vogël, në varësi të rastit specifik. Për këto arsye, këta telefona kthimi janë më të lirë nga 20 – 40% krahasuar me blerjen e re.

Telefonat e kthyer mund të mos kenë të gjithë aksesorët e përfshirë
Telefonat e kthyer mund të mos kenë aksesorë të mjaftueshëm

Telefonat e rremë ose të rremë janë makina false, identike në pamje me modelet e telefonave të Apple, Samsung… Megjithatë, funksionet brenda do të jenë të ndryshme, cilësia është e sigurt nuk mund të barazohet e vërtetë.

Ju nuk duhet të zgjidhni absolutisht të blini telefona fals. Edhe pse kanë një pamje të bukur, çmimi është jashtëzakonisht i lirë, por pas një kohe shumë të shkurtër do ta bëjnë dëmtuar shpejti degraduar, duke ju kushtuar shumë riparimi.

Mos zgjidhni të blini një telefon të rremë
Mos zgjidhni të blini një telefon të rremë

Telefonat e rinovuar, janë makina që përdoren për t’u ekspozuar në panaire dhe ekspozita teknologjike jashtë shtetit. Më pas ato eksportohen dhe rishiten me një çmim më të lirë. Ato testohen tërësisht përpara se të paketohen Cilësia është ende e mirë.

Një rast tjetër, janë elektrikët nuk arrin të kalojë inspektimin para dërgesës, i detyruar të sjellë në vendin e prodhimit për të rregulluar gabimin. Më pas tregtohen si Refurbished, ato janë gjithashtu më të lira se makinat e tjera.

Telefoni i rinovuar ka cilësi të mirë të garantuar
Telefonat e rinovuar testohen me cilësi përpara se të shiten në treg

Telefonat në pronësi të mëparshme janë makina dështime të vogla harduerike ose gërvishtje të voglakështu që nuk mund ta kalojë inspektimin dhe duhet të kthehet në fabrikë për riparim përpara se të dërgohet.

Këta telefona kanë ende aksesorë të plotë dhe të njëjtën periudhë garancie si pajisjet e tjera, etiketat e tyre do të kenë simbolin në pronësi paraprake që klientët të dallojnë lehtësisht. Çmimi i shitjes së këtij artikulli jo shumë ndryshim me makinën e re.

Telefonat në pronësi të mëparshme janë shënuar me simbole për t'i ndihmuar përdoruesit t'i dallojnë ato
Telefonat e mëparshëm janë të shënuar në paketim për identifikim të lehtë nga përdoruesit

Së pari, blerësit duhet të konsiderojnë nëse ky telefon i vjetër është ende “zin” apo jo. Ky është problemi më i rëndësishëm kur blini një makinë të përdorur dhe një nga mënyrat më themelore është Kontrolloni mprehtësinë e vidhave.

Për telefonat që mund të hapin kasën në anën e pasme, duhet të shihni nëse vidhat në këtë anë janë të mprehta dhe nëse kanë ndonjë gërvishtje. Nëse makina është zhvidhosur, vidhat me siguri do të duken të vjetra, të prishura apo edhe të vështira për t’u parë skajet e vidave.

Përveç kësaj, duhet të shihni nëse ngjitësi në trupin e pajisjes është i mbivendosur me një stampë tjetër. Zakonisht shpërndarësit ngjitin vetëm një vulë të vogël në vidë ose në trup, kështu që makinat që stampojnë të gjitha vidhat mund të jenë vetëm për kamuflim.

Tham Khảo Thêm:  Hướng dẫn 5 bước dọn dẹp máy tính trước khi nghỉ việc - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ
Shihni vida
Kontrolloni mprehtësinë e vidhave për t’u siguruar që makina nuk është shkëputur

IMEI është një nga kodet më të rëndësishme të një telefoni, nga ky kod mund të dini se nga është pajisja juaj dhe nëse është origjinale apo jo.

Si të kontrolloni IMEI është mjaft e thjeshtë, thjesht duhet të shkoni te aplikacioni i telefonuesit të telefonit tuaj, të futni kodin *#06* dhe do të shfaqen një seri numrash.

Shiko me shume: Kontrolloni informacionin imei dhe garancinë e disa modeleve të telefonit

Kontrolloni numrin EMEI për vendin e origjinës së telefonit
Kontrolloni numrin IMEI për të verifikuar origjinën e telefonit

Pasi të keni verifikuar dy faktorët e rëndësishëm të telefonit, origjinën dhe nivelin “zin”, më pas duhet të kontrolloni ekranin e pajisjes.

Mënyra për të kontrolluar ekranin me prekje është mjaft e thjeshtë, mjafton të ndizni aplikacionin e thirrjes, të shtypni të gjithë numrat në këtë ekran dhe të shihni nëse ka ndonjë pozicion për të shtypur apo jo.

Më pas, mund ta rrotulloni ekranin në modalitetin e peizazhit, të shkoni te aplikacioni i shkrimit të mesazhit, të krijoni një mesazh të ri, por duhet të shtypni të gjithë karakteret në tastierën virtuale. Nëse të dyja këto operacione nuk kanë ndonjë problem, atëherë mund të jeni të sigurt me prekjen e ekranit.

Blini një telefon të përdorur
Kontrolloni ndjeshmërinë e prekjes dhe mprehtësinë e ekranit të telefonit

Tjetra është aftësia për të bërë telefonata, mund të provoni të telefononi brenda pak minutash me SIM një nga tre operatorët kryesorë në Vietnam. Kjo metodë është e testueshme cilësia e pritjes të pajisjes dhe gjithashtu altoparlantët e brendshëm të pajisjes.

Testoni aftësinë tuaj për të dëgjuar thirrjet
Kontrolloni aftësinë për të dëgjuar telefonatat për t’u siguruar që mikrofoni i zërit dhe altoparlanti i brendshëm janë ende duke punuar siç duhet

Mund të kontrolloni gjithashtu dridhjen dhe altoparlantin kur merrni telefonata dhe mesazhe. Disa situata të zakonshme si p.sh. pajisja ka një unazë, por nuk dridhet, nuk mund të dërgojë një mesazh ose kur dridhja është e fikur.

Pas kësaj, mund t’i kërkoni shitësit të aktivizojë funksionin Wifi dhe Bluetooth për t’u lidhur për rreth 30 minuta për të parë nëse cilësia e këtyre lidhjeve është e qëndrueshme apo jo.

Aktivizo Wifi, Bluetooth
Kontrollo lidhjen wifi dhe bluetooth të telefonit

Me siguri aftësia për të bërë foto është gjithashtu një kriter i rëndësishëm kur zgjidhni të blini një telefon të përdorur. Prandaj, duhet ta kontrolloni tërësisht këtë pjesë duke kontrolluar nëse lentet e kamerës janë gërvishtur shumë.

Më pas, ndizni kamerën e pajisjes dhe kontrolloni aftësinë për të fokusuar, rritur ose ulur ndriçimin, HDR ose heqjen e fontit … Bëni disa foto me kamerën e përparme dhe të pasme për të parë nëse imazhi është i turbullt ose jo.

Testoni aftësinë e kamerës për të bërë fotografi në telefonin tuaj
Bëni disa fotografi me kamerat e përparme dhe të pasme për të kontrolluar cilësinë

Më në fund, duhet të provoni baterinë për rreth 10-15 minuta për të testuar shpejtësinë dhe temperaturën e karikimit. Nëse ka një fenomen të mbinxehjes dhe shkurtimit, pajisja nuk është më e mirë. Kontrolloni kunjin e bakrit të kontaktit të baterisë, shumica e baterive “të vërteta”, kjo ngjyrë bakri është pak e zbehtë, jo me shkëlqim.

Ngarkoni baterinë
Kontrolloni shpejtësinë dhe temperaturën e karikimit të telefonit tuaj

Hapi tjetër, ju vazhdoni të kontrolloni aksesorët që vijnë me telefonin si p.sh. kontejnerët (nëse ndonjë)kufje, kabëll karikimi, kartë SIM… Mund të bashkëngjitni një kufje për të testuar aftësinë tuaj për të dëgjuar muzikë dhe për të marrë telefonata. Lidheni kabllon e karikimit për të parë nëse pajisja po ngarkohet.

Tham Khảo Thêm:  Samsung Galaxy Z 2022 - Vì sao vẫn là sự lựa chọn hàng đầu trong thế giới smartphone gập? - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Në disa raste, aksesorët që vijnë me pajisjen nuk do të mjaftojnë ose do të mbetet vetëm telefoni. Ju duhet të konsideroni nëse mungesa dhe zëvendësimi i këtyre aksesorëve do të ketë shumë ndikim në përdorshmërinë tuaj, si dhe në buxhetin tuaj.

Kontrolloni aksesorët që vijnë me telefonin nëse ka
Kontrolloni aksesorët që vijnë me blerjen e një telefoni të përdorur

Periudha e garancisë së telefonave të vjetër shpesh ka gjatësi të ndryshme në varësi të rastit specifik. Ti duhet Kontrolloni dy herë periudhën e mbetur të garancisë së makinësmë i sigurt për ju gjatë përdorimit.

Duhet t’i jepni përparësi zgjedhjes së telefonave të vjetër me shumë garanci të mbetura, megjithëse çmimi do të jetë pak më i lartë. Por nëse për fat të keq telefoni është dëmtuar gjatë periudhës së garancisë, ju do ta bëni Kurseni shumë shpenzime riparimi.

Kontrolloni dy herë periudhën e garancisë kur blini një telefon të përdorur
Politika e garancisë do t’ju ndihmojë të kurseni shumë para kur telefoni juaj prishet

Zakonisht prodhuesit do të shesin produkte të reja disa javë pas prezantimit. Periudha disa muaj pasi doli telefoni i ri Do të ishte një kohë e mirë për të blerë modele të vjetra me një çmim të mirë.

Një shembull, kur iPhone 13″ filloi të shitet, tregu për shitje iPhone 12″ do të fillojë të nxehet. Në këtë pikë, mund të gjeni një iPhone 12 të vjetër me një çmim të mirë dhe konfigurimi i pajisjes është ende i mirë për t’u përdorur në vitet e ardhshme.

Telefonat inteligjentë të sotëm kanë një cikël jete mjaft të shkurtër, kështu që kur zgjidhni të blini një telefon të përdorur duhet Jepini përparësi zgjedhjes së linjave që janë më afër gjeneratës aktualesigurohuni që pajisja të marrë ende përditësime të softuerit nga prodhuesi.

Zgjedhja e kohës së duhur për të blerë një telefon të përdorur sjell shumë përfitime
Zgjedhja e kohës së duhur për të blerë një telefon të përdorur do t’ju ndihmojë të blini një telefon të mirë me një çmim të përballueshëm

Kur ka nevojë për të blerë telefona të përdorur, ju duhet të zgjidhni dyqane dhe supermarkete me reputacion, të mëdhenj të elektronikës për t’u siguruar që blini produktet më të mira dhe cilësore që ia vlejnë paratë që shpenzoni.

Përveç kësaj, shumë dyqane kanë politika të mira shitjeje, mbështesin klientët për të kthyer produktet ose garantojnë makinën nëse fatkeqësisht ka një problem, do t’ju ndihmojë gjithashtu të ndiheni disi të sigurt për produktin. Siguroni përfitime maksimale kur blini për përdoruesit.

Më sipër, sapo ju kam dërguar një artikull për të ndarë përvojën time për zgjedhjen e blerjes së një telefoni standard të përdorur. Shpresojmë, artikulli do t’ju ofrojë njohuri për t’ju ndihmuar të zgjidhni telefonin më të përshtatshëm për ju! Faleminderit për shikimin e artikullit.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Kinh nghiệm mua điện thoại cũ đúng chuẩn, để mua được sản phẩm tốt nhất – Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *