Đánh giá hiệu năng OPPO A96: Snapdragon 680 chiến game ổn, màn 90 Hz mượt mà! – Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Së fundmi, OPPO ka lançuar modelin e telefonit A96 në tregun e Vietnamit. Ky telefon synohet në segmentin e rangut të mesëm nga OPPO me shumë përparësi si: dizajn i bukur, kamera 50MP, karikim i shpejtë, kapacitet i madh i baterisë, …

Përveç pikave të mësipërme, performanca është gjithashtu ajo për të cilën shumë përdorues kujdesen më shumë. Me procesorin Snapdragon 680, a do t’i takojë OPPO A96 lojërat në treg sot? Bashkohuni me mua në temën kryesore!

OPPO A96 është i konfiguruar mirë me çipin Snapdragon 680

Së pari, unë do të përmbledh parametrat e konfigurimit të OPPO A96 që ju t’i kuptoni lehtësisht!

 • Ekrani: Paneli LCD IPS, madhësia 6,59 inç, rezolucion Full HD +, shpejtësia e rifreskimit 90 Hz.
 • CPU: Snapdragon 680.
 • RAM: 8 GB (plus 5 GB RAM virtuale).
 • Kujtesa e brendshme: 128 GB (mbështet zgjerimin nëpërmjet kartës së memories me një kapacitet maksimal prej 1 TB).
 • Bateria: 5000 mAh, mbështet karikimin e shpejtë 33 W SuperVOOC.
Konfigurimi i OPPO A96 është relativisht i qëndrueshëm!

Më bën shumë përshtypje kur OPPO A96 është i pajisur me çipin e njohur të Qualcomm Snapdragon 680. Ky është gjithashtu një çip i rangut të mesëm që po pajiset nga shumë kompani në telefonat e rangut të mesëm si XiaomiRedmi Note 11, RealmeRealme 9i, SamsungGalaxy A23. Falë kësaj, ju mund të besoni pjesërisht në performancën që sjell OPPO A96 kur krahasohet me shumë konkurrentë në të njëjtin segment.

OPPO A96 është i pajisur me një kapacitet relativisht të madh RAM prej 8 GB RAM dhe ju mund ta rrisni plotësisht kapacitetin RAM me 5 GB, ne kemi deri në 13 GB përmes veçorisë RAM Plus. Kjo veçori përdor një pjesë të memories së brendshme për të krijuar RAM virtuale, duke kontribuar kështu në përmirësimin e aftësisë së multitasking, si dhe duke kufizuar disi vonesën.

Përveç kësaj, OPPO A96 është gjithashtu i pajisur me një veçori të vërtetë virtuale RAM.

Jo vetëm që ofron performancë të mirë, duke përmbushur shumicën e detyrave të përdorimit të përditshëm të përdoruesit, Snapdragon 680 gjithashtu ka përputhshmëri të mirë me lojërat dhe aplikacionet. Për një pamje më intuitive, sot do të ndaj përvojat e mia me OPPO A96 për ju pas një jave përdorimi. Tani, ftojini të gjithë të vijnë me mua në vlerësimin e performancës së OPPO A96!

Vlerësimi i performancës OPPO A96

Në testin e pikëve të performancës, ne mund të shohim lehtësisht forcën e numrave përmes numrave. Për të qenë në gjendje ta bëj këtë, unë do të përdor softuer të specializuar si GeekBench 5, 3DMark, PCMark për të regjistruar rezultatin e performancës së OPPO A96 me kushtet e mëposhtme të provës:

 • Bateria e OPPO A96 duhet të jetë nga 90 – 100% (bateria nën 90% do të ndikojë në performancën e pajisjes).
 • Mos ngarkoni dhe shënoni në të njëjtën kohë.
 • Pikë 3 herë radhazi dhe merrni rezultatin mesatar pas 3 herë.

Le të shënojmë performancën e OPPO A96 së bashku!

Rezultatet që kam marrë janë si më poshtë:

– GeekBench 5:

 • Rezultati për beqarët: 383 pikë.
 • Rezultati me shumë bërthama: 1615 pikë.
 • Llogaritja e GPU-së (pikat grafike): 435 pikë.
Tham Khảo Thêm:  Quạt MacBook không chạy nữa khiến cho máy tính bị nóng bất thường? Xem ngay cách để khắc phục vấn đề ngay nhé! - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

– PCMark: 6799 pikë.

Vlerësimi i performancës së OPPO A96
Rezultatet e testit GeekBench 5 (majtas dhe në qendër) dhe PCMark (djathtas) në OPPO A96.

Nëpërmjet dy testeve të mësipërme, rezultatet e marra nga OPPO A96 janë mjaft të mira në krahasim me konkurrentët e tjerë që përdorin gjithashtu Snapdragon 680. Rezultatet me një bërthamë dhe me shumë bërthama janë të gjitha në një nivel të mirë, duke siguruar që OPPO A96 të funksionojë pa probleme me më kërkuesit nga detyrat themelore deri te detyrat paksa të rënda. Rezultati PCMark në pajisje është pak më i lartë se disa konkurrentë në të njëjtin segment, por për mendimin tim ky ndryshim nuk është shumë i rëndësishëm. Unë vazhdoj të sfidoj OPPO A96 me një provë disi më të rëndë që është Wild Life Extreme me softuerin 3DMark. Në këtë test, rezultati që ka arritur OPPO A96 është 123 pikë dhe shpejtësia mesatare e kuadrove është 0,70 FPS.

Vlerësimi i performancës së OPPO A96:
Rezultatet e testit të performancës me softuerin Wild Life Extreme në OPPO A96.

Më në detaje, FPS-ja e OPPO A96 luhatet shumë pak nga vetëm 1 FPS në 2 FPS, jetëgjatësia e baterisë është shumë e mirë kur bie vetëm 1% të baterisë (98% në 97%) dhe temperatura nuk ulet në 34 gradë Celsius, jo më shumë. Prandaj, e vlerësoj OPPO për optimizimin shumë të mirë të jetëgjatësisë dhe temperaturës së baterisë së OPPO A96. Më pas, kaloj në një test më intensiv të quajtur Testi i Stresit Ekstrem të Jetës së Egër. Para se të hyj në më shumë detaje, më lejoni të shpjegoj pak, ky test i stresit ekstrem të jetës së egër do të përsërisë detyrën 20 herë në 20 minuta, qëllimi kryesor është të shihni jetëgjatësinë e baterisë, temperaturën dhe sa e qëndrueshme dhe e ndryshuar është performanca e OPPO A96 kur kryerja e detyrave të rënda për një kohë të gjatë. Ju i kushtoni vëmendje në seksion Stabiliteti (nivel i qëndrueshëm) dhe rezultatet e mia janë më poshtë!

Vlerësimi i performancës së OPPO A96:
Rezultatet e testit të stresit ekstrem të jetës së egër të OPPO A96.

Rezultatet janë mbresëlënëse kur pajisja ka një stabilitet prej 96%, një numër shumë i jashtëzakonshëm sepse kjo tregon se performanca e OPPO A96 ka stabilitet shumë të lartë. Kjo dëshmohet nga seksioni Frame rate (FPS) kur makina ka një FPS që mbahet në 1 FPS, megjithëse nuk është e lartë, por pjesërisht tregon se makina është më pak e prirur ndaj belbëzimit. Përveç kësaj, jeta e baterisë së OPPO A96 u ul me 4% (nga 97% në 93%), e njohur në një test kaq të gjatë, vetëm 4% humbje e baterisë, përveç kësaj, temperatura e pajisjes u rrit pak nga 35 gradë Celsius në 37 gradë. Celsius.

Në përgjithësi, rezultati i arritur OPPO A96 është mjaft i përshtatshëm për një pajisje të rangut të mesëm.

Përmes testeve të performancës, OPPO A96 është treguar shumë mirë kur jep rezultate shumë të jashtëzakonshme të performancës. Në procesin e përdorimit të OPPO A96, ndjej se pajisja mund të trajtojë gjithçka pa probleme dhe në mënyrë të qëndrueshme me të gjitha detyrat dhe aplikacionet e lehta si shfletimi në ueb, rrjetet sociale, nxjerrja e fotografive, .. madje edhe luajtja e lojërave. . Pra, kur luani lojëra, a mundet makina të prodhojë rezultate kaq të mira? Le të fillojmë me përvojën aktuale të lojërave në OPPO A96!

Përvojë praktike në OPPO A96

E para është loja kombëtare e popullit vietnamez Lien Quan Mobile, unë mund të arrij vetëm cilësinë maksimale të imazhit në një nivel të lartë, por jo HD, por në këmbim, mund të aktivizoj rezolucion super të lartë dhe FPS të lartë në OPPO A96.

Tham Khảo Thêm:  Cách thực hiện khởi động sạch trong Windows 10 - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Me cilësimet e mësipërme grafike, OPPO A96 jep një përvojë shumë të mirë të lojës, shpejtësia e kuadrove është e qëndrueshme në 57,9 FPS – 60 FPS dhe fenomeni i kërcitjes dhe vonesës ndodh rrallë. Në përgjithësi, përvoja e Lien Quan Mobile në OPPO A96 është shumë e mirë, por për sa i përket pamjeve në lojë, është vërtet e mrekullueshme djema! Mjedisi rrethues, animacionet e personazheve, etj. janë rikrijuar bukur nga makina, çdo lëvizje kryhet pa probleme nga pajisja dhe vonesa e lëvizjes pothuajse nuk ekziston.

Përjetoni lojën Lien Quan Mobile në OPPO A96.
 • League of Legends: Wild Rift

Tjetra është League of Legends: Wild Rift, OPPO A96 më lejon të vendos grafikën në një nivel shumë të lartë, FPS deri në 60 dhe mund t’i hidhni një sy imazhit më poshtë.

Vlerësimi i performancës së OPPO A96
Cilësimet e grafikës në lojën League of Legends: Wild Rift që rregullova në OPPO A96.

Ngjashëm me Lien Quan Mobile, OPPO A96 jep përvojën e luftimit të League of Legends: Wild Rift shumë të qetë, duke manipuluar kur lëviz për shpejtësi të shpejtë reagimi. Megjithëse në lojë, bëra shumë luftime ekipore, përdora aftësi, … por makina ishte e qëndrueshme vetëm në 54.1 FPS, kjo mund të jetë sepse nuk mund ta luaj mirë këtë lojë, kështu që vdiqa shumë. Për më tepër, fenomeni i vonesës ende ndodh, por nuk ndikon shumë në përvojën time të lojërave.

Përjetoni lojën League of Legends: Wild Rift në OPPO A96.

Në lojën e tretë, PUBG Mobile, cilësimi i grafikës është pak i kufizuar kur shoh që OPPO A96 mund të luajë pa probleme me grafikë të balancuar, por shpejtësia e kuadrove është vetëm mesatare. Megjithatë, unë dua një përvojë të qetë të lojrave, kështu që vendosa të zvogëloj nivelin e grafikës në Smooth për të arritur një shpejtësi të lartë të kuadrove.

Ndoshta sepse kam vendosur grafikën në nivelin më të ulët, kështu që përvoja e të luajturit të PUBG Mobile në OPPO A96 është mjaft e mirë, situata e vonesës ende po ndodh por nuk ndikon shumë në punën e drejtimit të tabelës, mjedisi është pak e vështirë, duket pak, por ende mjafton për të luajtur të gjithë lojën.

Përjetoni lojën PUBG në OPPO A96.

Për këtë lojë, OPPO A96 mund të vendosë cilësinë e grafikës në 90 FPS, por në këmbim duhet të rregullojë cilësinë e grafikës në një nivel të ulët. Për shkak se unë dua të provoj cilësi më të mirë të imazhit, vendosa nivelin e grafikës siç tregohet:

Në këtë cilësim, shpejtësia mesatare e kuadrove arrin 59 FPS, por në këmbim të imazheve të bukura, të qarta dhe të detajuara. Gjatë luajtjes së OPPO A96 për një përvojë shumë të qetë pa pothuajse asnjë vonesë. Sidoqoftë, në disa raste kur përdorni aftësi për të thirrur raketa ose për të hedhur UAV, FPS do të vazhdojë të bjerë.

Përjetoni lojën Call of Duty Mobile në OPPO A96.

Në përgjithësi, OPPO A96 jep performancë të mirë kur mund të luajë shumicën e lojërave të njohura të sotme me cilësime të përshtatshme grafike. Pika plus për të luajtur lojëra në OPPO A96 vjen nga dizajni shumë i mbajtur me dorë, kapja e rehatshme për një kohë të gjatë. Në të njëjtën kohë, kur luaj lojëra për një kohë të gjatë, temperatura në pjesën e pasme është mjaft e vogël, gjë që dëshmon se OPPO A96 ka aftësinë për të optimizuar mjaft mirë temperaturën. Sidoqoftë, ndoshta OPPO A96 është ende i ri, kështu që nuk është optimizuar shumë mirë për aplikacionet e mësipërme, kështu që ndjesia kur luani do të jetë pak e vonuar, ndoshta kjo do të përmirësohet nga kompania në të ardhmen e afërt me versionet e përditësuara të mëposhtme .

Tham Khảo Thêm:  Bật mí 10 cách dọn rác iPhone đơn giản hiệu quả nhất hiện nay (2022) - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Sa kohë lufton vazhdimisht bateria OPPO A96 5000 mAh?

Për të gjetur përgjigjen e kësaj pyetjeje, bëra një test baterie OPPO A96 me kushtet e mëposhtme specifike:

 • Luaj një lojë të vetme derisa bateria të mbarojë (nga 100% në 0%).
 • Shkëlqimi i ekranit është 100%, ritmi i rifreskimit 90 Hz i aktivizuar.
 • Lidhni kufjet me tela vazhdimisht në nivelin 100% të volumit.
 • Aktivizoni Wi-Fi dhe merrni njoftime nga rrjetet sociale.
 • Mos aktivizoni modalitetin e kursimit të baterisë, mbështetjen për lojëra, ekranin adaptiv, GPS dhe Bluetooth.
 • Pika nga 100% që nga shkëputja në 0%.
OPPO A96 ka një bateri standarde 5000 mAh.

Rezultatet që kam marrë pas testit janë:

vlerësimi i performancës OPPO A96
 • Luaj së bashku: 3 orë 56 minuta.
 • PUBG Mobile: 5 orë 16 minuta.
 • League of Legends: Wild Rift: 4 orë 11 minuta.
 • Lien Quan Mobile: 4 orë 30 minuta.
Koha e përdorimit që sjell OPPO A96 është vërtet mbresëlënëse.

Nëpërmjet testit të mësipërm, zbulova se bateria 5000 mAh në OPPO A96 jep një jetë mbresëlënëse të baterisë, disi superiore ndaj konkurrentëve me kapacitet të ngjashëm baterie. Në veçanti, PUBG Mobile është loja me kohën më të lartë të lojës së vazhdueshme, kjo mund të ndodhë sepse e kam ulur nivelin e konfigurimit në nivelin më të ulët, në mënyrë që pajisja të mos duhet të trajtojë shumë. Dhe loja Play Together ka kohën më të ulët të lojës së vazhdueshme, kjo mund të jetë për shkak se kjo lojë ka një shpejtësi mjaft të lartë të kuadrove, kështu që makina do të duhet të përpunojë shumë, duke rezultuar në konsum më të madh të energjisë. Unë pres që OPPO do të optimizojë më mirë jetëgjatësinë e baterisë për OPPO A96 në përditësimet e ardhshme të softuerit.

Sa kushton OPPO A96? A ia vlen të blesh?

Si përmbledhje, unë e vlerësoj OPPO A96 si një smartphone me performancë të mirë në rangun e çmimeve kur mund të luajë mirë me lojërat aktuale të njohura. Përveç performancës së mirë, pajisja ka gjithashtu një ekran të qetë me shpejtësi të rifreskimit 90 Hz dhe një bateri 5000 mAh për një kohë jashtëzakonisht mbresëlënëse përdorimi. Me një çmim shitje në Mobile World prej vetëm 6,999 milionë VND (çmimet mund të ndryshojnë në varësi të kohës dhe promovimeve), OPPO A96 është një smartphone që ia vlen të zgjidhni!

OPPO A96 është me të vërtetë një pajisje që ia vlen vëmendjen tuaj kur bëhet fjalë për performancën që nuk është inferiore ndaj shumë konkurrentëve në të njëjtin segment!

Pra, çfarë mendoni për performancën e OPPO A96?

OPPO A96 (8 GB/128 GB)

6,790,000 VND 6,990,000 VND -3%

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đánh giá hiệu năng OPPO A96: Snapdragon 680 chiến game ổn, màn 90 Hz mượt mà! – Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *