Bỏ túi ngay “bí kíp” sử dụng Macbook cho người mới bắt đầu – Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Për përdoruesit që janë mësuar të përdorin laptopë Windows, kur kalojnë në një MacBook me MacOS, të gjithë përballen me vështirësi sepse nuk dinë t’i përdorin ato, veçanërisht me shkurtore.

Prandaj, artikulli i sotëm do t’ju tregojë se si të përdorni MacBook shumë thjesht!

Udhëzime se si të përdorni MacBook bazë

Si të krijoni një llogari të ftuar në MacBook

Hapi 1: Së pari, ju lutemi zgjidhni Logoja e Apple në këndin e majtë të ekranit > Shtypni Preferencat e sistemit.

Hapi 2: Klikoni mbi artikullin Përdoruesit dhe Grupet.

Hapi 3: Tjetra, ju lutemi zgjidhni ikonën e drynit > Fut fjalëkalimin MacBook juaj > Hap.

Hapi 4: Klikoni mbi artikullin Përdorues i ftuar.

Hapi 5: Së fundi, kontrolloni kutinë Lejo që të ftuarit të identifikohen në këtë kompjuter për të lejuar përdoruesit e ftuar të kenë akses në MacBook tuaj.

Si të shkruani Vietnamisht në MacBook

Hapi 1: Ju lutemi klikoni mbi Ikona e mollës > Zgjidhni Preferencat e sistemit.

Hapi 2: Zgjidhni artikullin Tastierë.

Hapi 3: Klikoni Burimet hyrëse > Zgjidhni simbol plus.

Hapi 4: Zgjidhni anglisht paneli anësor në të majtë > Shtypni Shtoni te perfundosh.

Si të aktivizoni dhe çaktivizoni kohëmatësin në MacBook

Hapi 1: Ju lutemi klikoni Ikona e mollës > Zgjidhni Preferencat e sistemit.

Hapi 2: Zgjidhni artikullin Bateria.

Hapi 3: Tjetra, ju lutemi zgjidhni Orari në kolonën e majtë.

Hapi 4: Së fundi, personalizoni koha dhe statusi e MacBook > Zgjidh Aplikoni te perfundosh.

Si të rishikoni fjalëkalimin WiFi në MacBook

Hapi 1: Ju lutemi shtypni kombinimin e tastit Komanda + Hapësira për të hapur Spotlight në MacBook > Fut fjalën kyçe Qasja në zinxhirin e çelësave në kutinë e kërkimit > Pastaj shkoni te Qasja në zinxhirin e çelësave.

Hapi 2: Zgjidhni Sistemi > Fjalëkalimet.

Hapi 3: Zgjidhni WIFI që dëshironi të shihni fjalëkalimin > Kontrolloni kutinë Shfaq fjalëkalimin.

Hapi 4: Importi emri i përdoruesit dhe fjalëkalimin MacBook juaj > Zgjidh Lejo.

Hapi 5: Pasi të keni kryer hapat e mësipërm, duhet të jeni në gjendje të shihni Fjalëkalimi WIFI ruajtur në MacBook.

Si të aktivizoni shirit letre në kalkulator në MacBook

Hapi 1: Zgjidhni Ikona e Launchpad në Dock në fund të ekranit.

Hapi 2: Zgjidhni Llogaritësi.

Hapi 3: Pastaj, zgjidhni dritare > Shfaq shirit letre.

Hapi 4: Ju lutem hyni llogaritje > Më pas do të shfaqen të gjitha llogaritjet që futni Shirit letre.

Hapi 5: Për të ruajtur të dhënat e llogaritura, zgjidhni Skedari > Ruaj shiritin si.

Hapi 6: Vazhdoni emri i skedarit > Përzgjedhja dosje arkivi > Shtypni Ruaj te perfundosh.

Shkurtoret bazë të tastierës për përdoruesit e rinj të MacBook

 • Command + Q: Dilni nga aplikacioni që funksionon.
 • Command + W: Dilni nga dritarja e aplikacionit që ekzekutohet.
 • Command + Option + ESC: Detyroni aplikacionin të mbyllet.
 • Komanda + F: Kërkoni për fjalë ose fraza.
 • Command + Y: Nisni Quick Look.
 • Command + T: Krijo një skedë të re.
 • Command + Shift + T: Hapni skedën e mbyllur së fundmi.
 • Command + Shift + N: Hapni një skedë incognito.
 • Command + Shift + 3: Kapni ekranin.
 • Command + Shift + 4: Regjistroni ekranin sipas rajonit.
 • Command + Shift + 4 + Space: Regjistroni ekranin sipas dritares së aplikacionit.

Përmbledhje se si të përdorni MacBook

Kështu që unë sapo ju udhëzova si të përdorni MacBook Baza për fillestarët. Shpresoj se artikulli im do t’ju ndihmojë të keni më shumë këshilla të mira për t’u mësuar më lehtë dhe më shpejt me MacBook. Ju uroj suksese! Faleminderit për shikimin e artikullit.

Tham Khảo Thêm:  Hướng dẫn mở khóa và lấy lại mật khẩu khi quên trên điện thoại Android - Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Bỏ túi ngay “bí kíp” sử dụng Macbook cho người mới bắt đầu – Thủ thuật, hướng dẫn, hỏi đáp về công nghệ . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *